Palesztin terrortámadás: Kalapáccsal vertek agyon egy izraeli biztonsági őrt

Az izraeli biztonsági őr meghalt a Júdea-Szamáriai támadásban.

Az izraeli hadsereg szerint egy olyan palesztin terroristákat üldöznek, akik kalapáccsal fejbe vertek egy biztonsági őrt, és ellopták a fegyverét a Bar-On ipari parkban.

Egy izraeli biztonsági őr meghalt egy terrortámadásban vasárnap a Kedumim település közelében lévő Bar-On ipari parkban – közölték.

A férfi vasárnap jelentette az Izraeli Védelmi Erőknek, hogy egy palesztin terrorista kalapáccsal megtámadta.

A harmincas évei közepén járó férfi a támadás idején a Júdea-Szamária északi részén található ipari parkban teljesített szolgálatot.

Válságos állapotban a Petah Tikva-i Beilinson Kórházba szállították, ahol később bejelentették a halálát.

Házasodni készült a palesztin terroristák által meggyilkolt Jonatán Deutsch

Jonatán a múlt héten szerelt le az IDF elit egységétől, a Maglantól, amely a gázai háború első hónapjaiban a legintenzívebb harcokban vett részt.

Az IDF közleménye szerint a támadás során a támadó ellopta a biztonsági őr pisztolyát, és elmenekült a helyszínről.

Az esetet követően a közeli Kedumim lakóit a helyi biztonságiak rövid időre utasították, hogy lehetőleg maradjanak otthon, amíg az elkövetőt keresik.

Egyes hírek szerint a támadó munkavállalási engedéllyel rendelkezett Szamária izraeli ellenőrzés alatt álló területeire vonatkozóan, és az ipari parkban lévő gyárban dolgozott, bár ezeket az információkat nem erősítették meg a hatóságok, és semmilyen információt nem adtak az állítás alátámasztására.

A feszültség Júdea-Szamáriában ugrásszerűen megnőtt október 7-e óta. Azóta mintegy 4850 palesztin terroristát tartóztattak le, köztük több mint 1960-an a Hamászhoz kötődtek.

Milyen messzire jutott Izrael a Hamász felszámolásában?

Izrael új mércét állított fel a városi hadviselésben.