Újabb izraeli túszt végzett ki a Hamász, az IDF is megszólalt

Az IDF azt állítja, hogy jelenleg nincs meg a szükséges hírszerzési információ ahhoz, hogy megerősítse vagy cáfolja a Hamász állításait.

Egy, a Hamász által Gázában fogva tartott túszt megölt az őrzésére kirendelt Hamász-terrorista, két másik női túszt pedig súlyosan megsebesített – jelentette be hétfőn a Hamász szóvivője, Abu Obejda a Telegramon.

A terrorcsoport közölte, hogy „bizottságot alakítottak az incidens kivizsgálására”, és a részleteket később jelentik be.

Az IDF közölte, hogy nem rendelkezik olyan hírszerzési adatokkal, amelyekkel megerősíthetné vagy cáfolhatná a Hamász állításait,

és folytatja a közlemény megbízhatóságának vizsgálatát és további információk feltárását.

„Örökbe fogadta” egy amerikai kosárlabdázó a Gázába elhurcolt izraeli kisbabát

„Nagy ember, hatalmas szívvel” – mondta Eddy Curry-ről Kfir Bibas egyik rokona.

Joáv Gallant védelmi miniszter a Külügyi és Védelmi Bizottság előtt kijelentette, hogy „a humanitárius kategórián belül a még életben lévő túszok száma 20-35 között van, az értelmezéstől függően” – jelentette hétfő este a KAN hírportál.

A Hamász vasárnap közölte, hogy a gázai tűzszüneti megállapodásról szóló új tárgyalások megkezdése helyett a korábbi tárgyalásokon alapuló terv bemutatását kérte a közvetítőktől, és elutasította, hogy részt vegyen a csütörtökre tervezett tárgyalásokon.

A közvetítők közölték, hogy továbbra is dolgoznak a csúcstalálkozó megtartásán.

Izrael attól is tart, hogy a csúcstalálkozót el kell halasztani vagy le kell mondani egy várható iráni támadás miatt.

Interjút adott a gázai orvosok által megkínzott izraeli lány

Maya Regev szerint szándékosan kegyetlenkedtek vele a hamászos fogvatartói.