Erdogan kormánya ismét rátett egy lapáttal Izrael-ellenességére

Nem ritkák a Recep Tayyip Erdogan török elnök kormányától a legdurvább Izrael-ellenes beszólások, de szinte minden héten sikerül egyre abszurdabb kijelentésekkel borzolni a közvéleményt az iszlamista török vezetésnek.

Legújabban Israel Katz izraeli külügyminiszter került a török külügyminisztérium kereszttüzébe, miután Katz a közelmúltban bírálta  Erdogan elnök Izrael elleni verbális támadásait.

„Az izraeli külügyminiszter szokásává vált, hogy rágalmakkal és hazugságokkal teli, banális kijelentéseket tesz, amelyek Törökországot és elnökünket veszik célba” – áll a török külügyminisztérium közleményében, amelyet az Anadolu hírügynökség idézett.

„Egy ideje már nem lehet komolyan venni a szóban forgó személyt” – áll a közleményben, amely szerint Törökország továbbra is a „lehető leghatározottabb módon” támogatja a palesztinai arabokat.

Erdogan Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP) egyik szóvivője még keményebb bírálatot fogalmazott meg Katzzal szemben, és Adolf Hitler náci vezér legfőbb diplomatájához, Joachim von Ribbentrophoz hasonlította.

„Katz izraeli külügyminiszter Hitler külügyminiszterének, Ribbentropnak a másolata”

– mondta a szóvivő, Omer Celik a Daily Sabah című napilap szerint.

Geert Wilders: „Teljesen őrült” az Izrael megtámadásával fenyegetőző Erdogan

A holland politikus szerint nincs helye a NATO-ban az iszlamofasiszta török elnöknek.