Megerősítették: A Hezbollah második emberét is likvidálta az IDF

Jó napja van a Moszadnak: 12 óra leforgása alatt két terroristavezérrel is végeztek.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az izraeli légierő vadászgépei kedd délután Bejrút térségében célzott likvidálást hajtottak végre a Hezbollah legmagasabb rangú katonai parancsnokát és stratégiai egységének vezetője, Fuad Shukr azaz „Szajjid Muhszán” ellen.

Shukr volt a felelős a Golán-fennsíkon lévő Majdal Shámsz elleni, néhány nappal korábbi csapásért, amelyben 12 izraeli drúz gyerek meghalt.

Az IDF megerősítette, hogy a támadás sikeres volt, és Shukr az életét veszítette.

Shukr a Hezbollah-vezér, Hasszán Naszrallah fő katonai tanácsadója volt, és 30 éve tevékenykedett a terrorszervezetben, ahol a terrorcsoport műveleti központjának vezetője volt – közölte három magas rangú biztonsági forrás a Reutersszel.

Fuad felelt a Hezbollah legfejlettebb fegyverzetének többségéért, beleértve a precíziós irányítású rakétákat, cirkálórakétákat, hajó elleni rakétákat, nagy hatótávolságú rakétákat és drónokat – közölte az IDF.

Hivatalos: Likvidálták a Hamász legfőbb vezetőjét

Iszmail Haníjét Teheránban utolérte a végzete.

Shukrnak hatalmas szerepe volt a Hezbollah erőinek kiépítéséért, valamint az Izrael Állam elleni terrortámadások tervezéséért és végrehajtásáért.

Fuad 1985-ben csatlakozott a Hezbollahhoz, és több vezető beosztást is betöltött a terrorszervezetben. Tagja volt a Dzsihád Tanácsának, a Hezbollah legmagasabb rangú katonai fórumának is.

Az 1990-es években Fuad számos támadást szervezett az IDF és a dél-libanoni hadsereg ellen. Közvetlenül részt vett 2000-ben három IDF-katona holttestének elrablásában, akiket a Hezbollah terroristái ölték meg, miközben a Har Dov melletti biztonsági kerítésnél járőröztek.

Azóta Fuad számos terrortámadást tervezett ártatlan izraeli civilek ellen.

Szakértő: Izrael fájdalmas csapást fog mérni a Hezbollahra

Az egész Közel-Kelet feszülten figyeli, mit lép Izrael a libanoni terroristák ellen. Izraeli szakértők elemezték a helyzetet.