Feszült a helyzet: Megerősítették az izraeli olimpiai küldöttség védelmét

Félő, hogy az izraeli sportolókon próbálnak majd bosszút állni a terroristák.

A 2024-es párizsi olimpiára utazó izraeli küldöttséget védő biztonsági tisztviselők újraértékelték a játékokon részt vevő izraeli sportolók biztonsági helyzetét a Hamász politikai vezetője, Iszmail Haníje szerda kora reggel Teheránban elkövetett, valamint a Hezbollah vezetője, Fuad Shukr kedd esti bejrúti likvidálása után.  A Ynet úgy értesült, hogy a Sin Bét megnöveli a delegáció védelmét.

A Sin Bét már meglévő biztonsági erőihez további ügynökök csatlakoztak, akik az izraeli küldöttségnek az olimpiai faluban lakó és a falun kívüli létesítményekben tartózkodó tagjai mellé vannak rendelve. Megszigorították a delegáció tagjainak vonatkozó biztonsági utasításokat, és növelték az izraeli biztonsági szolgálat mellett szolgálatot teljesítő helyi erők védelmét.

A Sin Bét szerint naponta helyzetértékeléseket végeznek, és ennek megfelelően határozzák meg a biztonsági intézkedéseket.

Az izraeli sportolók már a merényletek előtt is kaptak halálos fenyegetéseket a közösségi oldalakon.

Mivel a világ izraeli nagykövetségei körüli biztonsági intézkedéseket már a háború kitörése óta megerősítették, félő, hogy a párizsi izraeli küldöttség válik célponttá, ezért az izraeli biztonsági tisztviselők külön helyzetértékelést tartottak, attól való félelmükben, hogy az izraeli sportolók a terroristák bosszújának célpontjává válhatnak.

Palesztinbarát szurkolók heil-hitlereztek és karlendítettek a párizsi olimpián

Antiszemita gyalázkodásba fulladt a Paraguay-Izrael mérkőzés.

Irán az olimpia alatt is támadja Izraelt

Iráni hackerek új kiberkampányban fenyegetik az izraeli sportolókat a párizsi olimpián. A kampány során a hackerek közösségi médiacsatornákat hoztak létre.