Palesztinbarát szurkolók heil-hitlereztek és karlendítettek a párizsi olimpián

Antiszemita gyalázkodásba fulladt a Paraguay-Izrael mérkőzés.

Amikor az izraeli csapat felsorakozott a pályán a paraguay-i csapat mellett szombaton a Parc des Princes-ben, az Izrael-ellenes tüntetők palesztin zászlókkal a kezükben többször is náci tisztelgést mutattak és azt skandálták, hogy „Heil Hitler”.

A Sky News szerint az izraeli himnuszt is kifütyülték a tüntetők, akik egy transzparenst tartottak, amelyen az állt: „Népirtó olimpia”. A tüntetőket állítólag még a mérkőzés alatt eltávolították. A meccset egyébként Paraguay nyerte 4-2-re.

Lapo Pontecorvi on X (formerly Twitter): „Pro-#Hamas protesters holding #Palestinian flags made #Nazi salutes and shouted „#Heil #Hitler” during a soccer match between #Israel and #Paraguay at the #Paris #Olympics. They hold Palestinian flags and make these gestures during Israel’s national anthem, ‘#Hatikva.’ pic.twitter.com/jWiALYoe6k / X”

Pro-#Hamas protesters holding #Palestinian flags made #Nazi salutes and shouted „#Heil #Hitler” during a soccer match between #Israel and #Paraguay at the #Paris #Olympics. They hold Palestinian flags and make these gestures during Israel’s national anthem, ‘#Hatikva.’ pic.twitter.com/jWiALYoe6k

A párizsi olimpia szervezői megerősítették az incidens megtörténtét, és elítélték az antiszemita akciót. Közölték, hogy panaszt tettek a francia hatóságoknál, akik segítenek az incidens kivizsgálásában.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, az izraeli sportolók 24 órás védelmet kapnak az olimpia ideje alatt.

A francia kiberbűnözés elleni szervek is védik a sportolókat, azt követően, hogy múlt héten egy hackertámadás során kiszivárogtak az izraeli sportolók személyes adatai, majd három izraeli sportoló is halálos fenyegetést kapott.

Sin Bét-ügynökök fogják védeni a halálosan megfenyegetett izraeli olimpikonokat

Egy franciaországi zsidó vezető szerint a szélsőbaloldal „céltáblát helyezett az izraeli sportolók hátára”.