Szijjártó: Magyarország határozottan elítéli a Hezbollah újabb rakétatámadását

„Magyarország határozottan elítéli a Hezbollah újabb rakétatámadását Izraellel szemben, amelyben különösen fájdalmas módon sok gyermek is áldozatul esett” — írja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi médiaoldalán, reagálva a libanoni terrorszervezet által szombat este Izrael ellen végrehajtott terrorakcióról, melyben 12, tíz és húsz éves drúz gyermek és fiatal esett áldozatul és mintegy huszan sebesültek meg.


„Az ilyen támadások jelentősen megnövelik egy országhatárokon átívelő, az egész Közel-Keletet lángba borító háború kirobbanásának kockázatát.

A mostani globális biztonsági helyzetben egy közel-keleti háború kirobbanása drámai hatásokkal járna, ezért a nemzetközi közösségnek, ha valamikor, hát most meg kell sokszoroznia az erőfeszítéseit annak érdekében, hogy továbbra is elkerülhető legyen a közel-keleti válság eszkalációja”

— fogalmazott Szijjártó Péter.

Kemény válaszcsapást igér Izrael a gyerekeket gyilkoló Hezbollah ellen

12-re emelkedett az Irán által pénzelt libanoni terrorszervezet rakétacsapása áldozatainak száma. Az áldozatok mindegyike 10 és 20 év közötti.