Netanjahu az Izrael ellenes tüntetőknek: Önök Irán hasznos idiótái

Szenvedélyes beszédet mondott Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán az amerikai kongresszusban, ahova a demokrata és a republikánus pártok vezetői közösen hívták meg. Az izraeli politikust tapsvihar fogadta.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán a kongresszus együttes ülésén tartott szenvedélyes beszédében a gázai tűzszüneti tüntetések ellen emelt szót, és Iránt vádolta meg a tüntetések finanszírozásával.

„Van egy üzenetem a tüntetőknek. Amikor Teherán zsarnokai, akik melegeket akasztanak darukra és nőket gyilkolnak meg azért, mert nem takarják el a hajukat, dicsérik, támogatják és pénzelik önöket, akkor önök hivatalosan is Irán hasznos idiótái lettek”

– mondta Netanjahu.

„Néhányan ezek közül a tüntetők közül olyan táblákat tartanak a magasba, amelyek azt hirdetik, hogy melegek a Gázai övezetért. Akár olyan táblákat is tarthatnának fel, amelyeken az áll: „Csirkék a KFC-ért.” Ezek a tüntetők azt skandálják: „A folyótól a tengerig”. De sokuknak fogalmuk sincs, hogy milyen folyóról és milyen tengerről beszélnek”.”

A beszédet kongresszus tagjai és olyan különleges vendégek hallgatták, mint a Hamász által október 7-én elrabolt, kiszabadított izraeli túszok családjai, hős izraeli katonák és Elon Musk milliárdos, aki Netanjahu meghívására vett részt az ülésen, illetve Douglas Murray brit újságíró.

Nézze meg a beszédet magyar fordítással az alábbi linkre kattintva:

Történelmi beszédet mondott Washingtonban az izraeli miniszterelnök

Az izraeli miniszterelnököt álló ováció és tapsvihar fogadta.