Gázai iskolába csapódott a Hamász Izraelre kilőtt rakétája

Az Izrael által korábban kijelölt humanitárius övezetből lövik az izraeli civil lakosságot a palesztin terroristák.

Hétfőn több rakétát lőtt ki a Hamász terrorszervezet a Gázai övezet középső részéből Izrael felé.

A rakéták azonban nem érték el az izraeli területet, és a Gázai övezeten belül zuhantak le. Az egyik lezuhant és eltalált egy iskolát Nuszeirat térségében.

„A Hamász terrorszervezet rakétái továbbra is veszélyeztetik az izraeli és a gázai polgári lakosságot egyaránt”

jegyezte meg az IDF.

Az elmúlt nap folyamán az IDF csapatai operatív tevékenységbe kezdtek a Gázai övezet déli részén fekvő Hán Júniszban. Az IDF repülőgépei több mint 50 terrorista célpontot, köztük fegyverraktárakat, megfigyelőállásokat és a Hamász terroristái által használt építményeket, valamint földalatti alagutakat támadtak.

Az izraeli hadsereg a civilek megóvása érdekében felszólította a Hán Júnisz kijelölt, keleti részein élőket, hogy átmenetileg költözzenek át a közeli al-Mavaszi humanitárius övezetbe, mert otthonaiknál hadműveletet fognak kezdeni, miután onnan rakétákat indítottak Izrael felé. Hasonlóképpen evakuálják az ott tervezett harci cselekmények idejére a humanitárius övezet megjelölt, keleti részén élő civileket, mert ott is terrorcsoportok működtek, melyek ellen fellépnek.

Aggasztó: Kínában kötött egységmegállapodást a Palesztin Hatóság és a Hamász

A „pekingi nyilatkozatot” 14 palesztin frakció írta alá, amelyek részt vettek a Vang Ji kínai külügyminiszter által vezetett tárgyalásokon.

Az IDF azt állítja, hogy az elmúlt hetekben számos, Dél-Izrael ellen indított rakétatámadást észleltek az Izrael által korábban kijelölt humanitárius övezet ezen részéről,

és ezért szűkítik a térséget a Hamász elleni hadviselés idejére.

A katonai szóvivő szerint a civilek evakuálását „a pontos hírszerzési adatokkal összhangban végzik, amelyek arra utalnak, hogy a Hamász terrorinfrastruktúrát ágyazott be” a humanitárius övezetbe.

Az IDF sms-ekkel, telefonhívásokkal és más eszközökkel küldte el felhívását az érintett területeken élő civilekhez. A katonai források szerint a környékbeli kórházakat nem kell kitelepíteni, ahogy ezt a palesztin egészségügyi tisztviselőkkel és a nemzetközi közösség tisztviselőivel is tudatták.

Emellett az IDF csapatai folytatják a pontos, hírszerzésen alapuló operatív tevékenységüket Rafah térségében. A tevékenység során a csapatok több tucat terroristát likvidáltak célzott légicsapások és közelharc során.

Az IDF is megerősítette: újabb két túsz veszítette életét a Hamász fogságában

A Jad Vasem történésze, Alex Danzig a fogságban töltött idejét azzal töltötte, hogy történelem előadásokat tartott fogolytársainak. Emlékükből fakadjon áldás!