Videó: így csaptak le Jemenre az izraeli vadászpilóták

Az IDF nyilvánosságra hozta a jemeni légicsapásról készült felvételeket.

Az IDF közzétette az IAF (Izraeli Légierő) jemeni területen végrehajtott csapásáról készült felvételeket, amelyet megtorlásként hajtottak végre egy dróntámadásért, amely Tel-Avivban megölt egy izraeli civilt és megsebesített 10-et.

A közzétett felvételeken látható, amint a gépek a levegőben tankolnak (ezzel Iránnak is üzenetet küldve, hogy Izrael képes nagyhatótávolságú csapások végrehajtására is), valamint ahogyan támadják a kikötőt.

Documenting Israel on X (formerly Twitter): „2 videos released by the IDF showing part of the mission to attack the port in Yemen on SaturdayYemen is so far that our jets required a refueler plane to fly with them. Some planes had already fired their missiles while flying over the Red Sea. pic.twitter.com/MsiTOSFZBI / X”

2 videos released by the IDF showing part of the mission to attack the port in Yemen on SaturdayYemen is so far that our jets required a refueler plane to fly with them. Some planes had already fired their missiles while flying over the Red Sea. pic.twitter.com/MsiTOSFZBI

A két óra 50 percig tartó műveletben nyolc IAF-század vett részt. A gépek egy része a Vörös-tenger felett repülve lőtte ki rakétáit.

Eközben a Tel-Avivot ért húszi dróntámadás kivizsgálása arra jutott, hogy az IAF körülbelül hat percen keresztül követte a drónt, és viszonylag nagy távolságból azonosította, mielőtt az a tel-avivi partvonal közelébe érkezett. Az IAF szerint az UAV-t észrevették, de a tulajdonságait nem tudták azonosítani, így nem is kategorizálták veszélyként.

Támadásba lendült az izraeli légierő: lángolnak a jemeni olajtározók

Megtorlócsapásokba kezdett Izrael a Tel-Avivot ért húszi dróntámadásra válaszul.