Újabb ország költözteti át a nagykövetségét Jeruzsálembe!

Santiago Peña paraguayi elnök a múlt héten Buenos Airesben megerősítette, hogy országa áthelyezi izraeli nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe.

Az argentin fővárosban a Zsidó Világkongresszus rendezvényén való résztvétele során Peña megerősítette, hogy Paraguay „ismét Jeruzsálembe, Izrael állam fővárosába” költözteti a nagykövetségét. Paraguay egyszer már átköltöztette nagykövetségét Jeruzsálembe, de politikai nehézségekre hivatkozva visszavonta döntését.

„A gyűlölet és az erőszak soha nem lesz a jobb társadalom építésének útja. Paraguay mindig is nagy barátja volt Izraelnek, mindig azt mondjuk, hogy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy hazánknak döntő szavazata volt az állam létrehozásában, ami megpecsételte kapcsolatainkat”

– mondta Peña az Argentin-Izraeli Együttműködés Háza (AMIA) elleni bombázás 30. évfordulóján.

„Harminc évvel az AMIA elleni gyáva támadás után fájdalommal és szolidaritással emlékezünk az áldozatokra és családjaikra” – jegyezte meg Peña.

„Továbbra is együtt fogunk dolgozni a békéért, az igazságosságért és közösségeink integrációjáért” – hangsúlyozta a paraguayi vezető azon az eseményen, amelyen mintegy 300-an gyűlt össze a világ minden tájáról, hogy kifejezzék rendíthetetlen elkötelezettségüket a terrorizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelem mellett.

Argentína újra Izrael mellé állt: Terrorszervezetnek nyilvánította a Hamászt

Javier Milei meg van győződve arról, hogy Argentínának meg kell felelnie a nyugati civilizációnak.