Állítólag Netanjahu látogatását még megvárja Joe Biden, mielőtt visszalép

Belső információk szerint az amerikai elnök várja, hogy találkozzon Netanjahuval, mielőtt visszalépne az elnökjelöltségtől.

Egyre többen, köztük igen befolyásos republikánus politikusok igyekeznek meggyőzni a 81 éves Joe Bident, hogy lépjen vissza a novemberi elnökválasztáson való megmérettetéstől, tekintettel kognitív képsségeinek rohamos csökkenésére, népszerűségének drámai visszaesésére és Donald Trump republikánus elnökjelölt növekvő támogatottságára.

Miközben Biden eddig sziklaszilárdan kitartott amellett, hogy versenyben marad, mondván, hogy neki van a legnagyobb esélye Trump legyőzésére, az elmúlt napok történései és befolyásos politikus gyzködése úgy tűnik mégis hatással van az elnökre.

Egy, a hétvégén a New York Times kezébe került információ szerint, ugyan sokan Biden visszalépését még a hétvégére jósolják, azzal az elnök megvárja, míg szerdán Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöm Washingtonba látogat.

A két vezető közti sok évtizedes jóviszony jelentősen megromlott a Hamász palesztin terrorszervezet októberi brutális támadása nyomán elindult háború óta. Biden, aki egyébként Izrael elkötelezett támogatója

egyre nagyobb nyomás alá került saját pártjának progresszív szárnya oldaláról, akik egyébként is jelentősen növelték befolyásukat a Demorata Pártban.

Mint azt lapunk is megírta, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt a Republikánus Párt kongresszusi képviselőcsoportja hívta meg, hogy a Kongresszus és a Képviselőház együttes ülésén beszéljen az izraelre nehezedő nyomásról, a zsidó állam terrorizmus elleni háborújáról és az amerikai támogatás feltétlen szükségességéről.

„Kérjük vissza a túszainkat!” – Trump megfenyegette a Hamászt

Trump megfogadta, hogy véget vet minden egyes nemzetközi válságnak, amelyet a jelenlegi kormányzat okozott.