Arabok köpdöstek le és vertek meg egy zsidó házaspárt Berlinben

Egy fagylaltozóból hazatérő zsidó házaspárra támadt egy Izrael-ellenes tüntetőkből álló tömeg pénteken Berlinben, miután észrevették a Dávid-csillagot ábrázoló nyakláncukat – jelentette a német média.

Az Izrael-ellenes jelszavakat skandáló tüntetőkből álló menet egyik résztvevője lefilmezte a járdán sétáló embereket, köztük a 27 éves Adamként és 30 éves Hannaként azonosított házaspárt, amint fagylaltjukkal sétáltak – jelentette a Bild című német bulvárlap.

Amikor azonban Adam és Hannah jelezte, hogy nem akarják, hogy filmre vegyék őket, a helyzet elfajult. A pár azzal találta magát szemben, hogy „körülbelül 15 nagydarab fickó vette körbe minket” – mesélte később Hannah a Bild szerint.

„Az egyikük azt mondta: itt az ujjam, beledugom a barátnődbe, és ha végeztem vele, beléd is”

– idézte Adam az egyik tüntető szavait.

Később a csőcselék észrevette, hogy Hannah egy Dávid-csillagot visel a nyakában. Az egyik férfi „az arcomba köpött” – mondta Hannah -, és „mindenki kiabált valamit arabul és leköpött minket. Ösztönösen hozzávágtam a jégkrémemet. Aztán Adamra támadtak”.

Ezután a hajánál fogva a földre rántották Adamot, a feje az aszfaltnak csapódott, és agyrázkódást szenvedett.

A berlini rendőrség, amely végül kimentette a párt, vizsgálja az esetet, és eddig két tüntetőt tartóztattak le testi sértés miatt. Az amerikai zsidó házaspár öt éve él Berlinben.

Berlinisztán: Elektromos rollerrel támadtak rá egy zsinagógába igyekvő zsidóra

Az arab elkövető „Szabad Palesztinát” kiabálva rontott rá a vallásos zsidó férfire.

Eközben egy másik incidens során egy berlini középiskolát, amely nemrég lemondta a ballagási ünnepségét az Izrael-ellenes tüntetésektől való félelem miatt, vasárnap felgyújtottak. Az iskola egyik falát összefirkálták német nyelvű üzenetekkel, például azzal, hogy „Gáza ég, Berlin ég” – jelentette a német média.

A Tiergarten gimnázium épületében nagyjából 250 ezer eurós kár keletkezett.

Az AJC Berlin, az antiszemitizmus elleni küzdelemmel foglalkozó zsidó szervezet szintén elítélte a gyújtogatást az X/Twitteren, és azt írta: „A felelősöket gyorsan azonosítani kell. Az iskoláknak biztonságos helyeknek kell lenniük!”

Németországban kilőtt az antiszemitizmus a Hamász október 7-i mészárlása óta. Nancy Faeser német belügyminiszter szerint

az antiszemita gyűlölet-bűncselekmények száma 2023-ban elképesztő mértékben, 95,5 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Újabb támadás Berlinben: Arcon ütöttek és kiraboltak egy izraeli zászlós férfit

A 34 éves férfi péntek délután egy Beusselstraße-i kocsma előtt ült békésen egy asztalnál, amikor a támadás történt.