A Gázában fogvatartott túszokért is imádkoztak a republikánus nagygyűlésen

Az amerikai Rebublikánus Nagygyűlés megnyitóján elhangzott közös imában a Gázában, a Hamász palesztin terrorszervezet által fogvatartott túszok mihamarabbi kiszabadulásáért is imádkoztak a küldöttgyűlés résztvevői.

Hétfőn vette kezdetét a hat napig tartó Republikánus Nagygyűlés, melynek első napján a delegáltak egyértelműen Donald Trump volt elnököt jelölték a párt elnökjelöltjének a november 5-én tartandó választásokra. Úgy tűnik, hogy Donald Trump, ahogy 2020-ban, idén is Joe Biden inkumbens demokrata elnökkel küzd majd meg az Egyesült Államok vezetőjének pozíciójáért.

A gyűlés kezdete után Trump közösségi médiaoldalán jelentette be, hogy alelnökjelöltje az ohio-i szenátor, a 39 éves J.D. Vance lesz.

Az esemény nyitó imával kezdődött, melyen a küldöttek azért a több, mint 100, a Hamász palesztin terrorszervezet által Gázában fogvatartott túszért is imádkoztak, akiket a terrorszervezet október 7-i brutális támadása során rabolt el.

A túszok között 5 amerikai állampolgár is van

„Imádkozunk Ábrahám minden gyermekéért. Imádkozunk azon túszok mihamarabbi szabadulásáért, akiket elraboltak és oly gonosz módon, akaratuk ellenére tartanak fogva ma is.

Urunk, tarts rajtuk tekintetedet és siettesd szabadulásukat!”

Marina Medvin 🇺🇸 on X (formerly Twitter): „The Republican convention opened with a prayer for the hostages being held by Palestinians in Gaza.This right here is the difference between the two parties.pic.twitter.com/iqxzm1aSRf / X”

The Republican convention opened with a prayer for the hostages being held by Palestinians in Gaza.This right here is the difference between the two parties.pic.twitter.com/iqxzm1aSRf

Trumpot jelölik elnöknek a republikánusok

Mozgalmas nap volt a hétfői az Egyesült Államokban. Tekintse át mi minden történt.