Palesztin terrorista gázolt egy izraeli laktanyánál, sérültek

Gázolásos merényletben megsebesítettek négy izraelit, egyiküket életveszélyesen Izrael középső részén, egy katonai bázisnál vasárnap – közölte a rendőrség.

A kelet-jeruzsálemi palesztin merénylő autóval szándékosan a Crifin nevű laktanya előtti buszmegállóban várakozók közé hajtott, egy embert életveszélyesen, egy másikat súlyosan megsebesítve.

Három, véletlenül arra járó tartalékos határőr-katona és egy rendőr szemtanúja volt a történteknek, majd agyonlőtte a gázolót.

A rendőrség egyértelműen terrortámadásnak nevezte a gázolást, ugyanis a terrorista először az emberek közé hajtott, majd eltávolodott, visszafordult és újra megtette.

A négy áldozatot a közeli Aszaf Harofe nevű kórházba szállítottak, ahol az orvosok arról számoltak be, hogy egyikük sebesülése életveszélyes, egyiküké súlyos, s mellettük egy ember közepesen, és egy negyedik könnyebben sebesült meg.

Izraeli terrorelhárító tiszt fog előadást tartani az Óbudai Zsinagógában

Budapestre és Miskolcra is ellátogat Dr. Yair Ansbacher, aki az elsők között vette fel a harcot a zsidó államot október 7-én megtámadó terroristákkal.