Újabb 100 millió dollárt utal Amerika a palesztinoknak

Samantha Power, az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének ügyvezetője június 5-én bejelentette, hogy az Egyesült Államok 90 millió dolláros segélyt adományoz a palesztinoknak. Alig több mint egy hónappal később az Izraelbe látogató Power elárulta, hogy Washington további 100 millió dolláros segélyt tervez nyújtani.

Power izraeli tisztviselőkkel is találkozik, hogy „megvitassák a Gázai övezeten keresztül történő segélyáramlás növelésére irányuló további erőfeszítéseket, beleértve a kommunikációs és koordinációs rendszerek szükséges fejlesztését a humanitárius dolgozók védelme érdekében” – közölte az USAID.

Izrael szerint a Gázába érkező segélyek most is szétosztásra várnak és a nonprofit szervezetek nem is igyekeznek megakadályozni, hogy azok a Hamász terrorszervezet helyett a polgári lakosokhoz jussanak el.

Az USAID ügyvezetője és az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete kijelentette, hogy az új 100 millió dollár „sürgősen szükséges élelmiszersegélyt nyújt a Gázai övezetben és Ciszjordániában”, ahol „Gáza szinte teljes lakossága élelmiszerhiánnyal küzd és segítségre szorul, különösen a legkiszolgáltatottabbak, köztük a gyermekek, a terhes és szoptató nők”. (A Biden-kormányzat Júdeát és Szamariát „Ciszjordániának” nevezi.)

A JNS arról számolt be, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete, az USAID segélyszállítási partnere elismerte, hogy a gázai éhínségről szóló állításai nem megbízható adatokon alapulnak.

Irán még több pénzt ígért a palesztin terroristáknak

Irán új elnöke, Maszúd Peszeskján a palesztin terrorszervezet, a Hamász vezetőjének, Iszmail Haníjének írt levelében országa támogatásáról biztosította a terroristákat.