Zsidósága miatt erőszakoltak meg egy 12 éves francia lányt

Három fiatal, tinédzserkorú fiú ellen emeltek vádat kedden egy 12 éves zsidó lány néhány nappal korábbi megerőszakolása miatt. Az incidens sokkolta a franciaországi zsidó közösséget — jelenti a Jewish News Syndicate.

A tinédzserek ellen – két 13 és egy 12 éves – csoportos nemi erőszak, halálos fenyegetés, antiszemita erőszak, zsarolási kísérlet, magánélet megsértése, erőszak és sértegetés miatt emeltek vádat, a Le Figaro francia lap szerint.

Az eset szombat délután történt, amikor az áldozat barátnőivel Párizsban, a Henri Regnault parkon ment át Courbevoie-ban, egy párizsi külvárosban, amikor két fiúval találkozott, akik közül az egyiket valamennyire ismerte.

Elállták az útját, és arra kényszerítették, hogy kövesse őket egy elhagyatott óvodába. Egy harmadik fiú csatlakozott hozzájuk, és „mocskos zsidónak” kezdte el szidalmazni a lányt – mondták a tinédzserek a rendőrségnek.

Az egyik támadó öngyújtót tartott a lány arca mellé, és azzal fenyegetőzött, hogy megégeti. Arra kényszerítették, hogy vaginális, anális és orális szexet végezzen velük, és megfenyegették, hogy megölik, ha bárkinek elmondja

– számolt be a Le Figaro.

Olia on X (formerly Twitter): „‼️Horrific:A 12-year old Jewish French girl was raped by three teenagers because she was Jewish. https://t.co/SLeNrYsrwZ / X”

‼️Horrific:A 12-year old Jewish French girl was raped by three teenagers because she was Jewish. https://t.co/SLeNrYsrwZ

Ezután a lány hazafelé vette az irányt, és elmondta a szüleinek, mi történt. Egy barátja, aki vele volt, amikor a fiúk elrabolták, részletes személyleírást tudott adni a gyanúsítottakról, akiket a rendőrség a biztonsági kamerák felvételei alapján sikerrel kutatott fel a helyszín közelében.

Bár számos kérdés övezi az ügyet, úgy tűnik, hogy az áldozat vallása jelentős tényező, amely a gyanúsítottak cselekedeteit kiváltotta. A nyomozók a vizsgálat során antiszemita megjegyzéseket és képeket találtak, köztük egy elégetett izraeli zászlót.

Az egyik gyanúsított beismerte, hogy megütötte a fiatal lányt, mert az „Palesztináról” tett „kifogásolható megjegyzéseket”. A nanterre-i ügyészség megerősítette a Le Parisiennek, hogy „vizsgálóbíró elé kell állítani őket a különösen a súlyos nemi erőszak, valamint a halállal fenyegetés és sértegetés vádja miatt indított bírósági vizsgálat keretében; az utóbbi két bűncselekményt az áldozat vallási hovatartozásának szerepe súlyosbítja”.

Fényes nappal próbáltak meg elrabolni egy zsidó kisgyereket Londonban

Egy bátor kisfiú akadályozta meg, hogy elrabolják a kétéves kistestvérét.