Nem mindennapi meghívást kapott Netanjahu

Az Egyesült Államok négy vezető kongresszusi vezetője közös levelet küldött Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek, amelyben meghívja őt, hogy jöjjön az Egyesült Államokba, és tartson beszédet a kongresszusban — jelenti a Daily Wire.

„Tavaly a kongresszus büszkén látta vendégül Washingtonban Jichák Herzog izraeli elnököt, hogy megünnepeljük demokráciáink közötti 75 éves barátságát és partnerségét”

– áll a levélben, amelyet a republikánus Mike Johnson, a képviselőház elnöke, Mitch McConnell, a szenátus kisebbségi demokraták vezetője, Charles Schumer, a szenátus többségi demokrata vezetője és Hakeem Jeffries, a képviselőház kisebbségi demokrata vezetője írt alá.

„Kevesebb mint három hónappal később az október 7-i szörnyű támadások sokkolták a világot, és az önök nemzetét a puszta létéért folytatott küzdelemre kényszerítették” – mondták a vezetők.

„Csatlakozunk Izrael Államhoz az Önök terror elleni harcában, különösen mivel a Hamász továbbra is amerikai és izraeli állampolgárokat tart fogva, vezetői pedig veszélyeztetik a regionális stabilitást.”

„Az előttünk álló egzisztenciális kihívások, beleértve az Irán, Oroszország és Kína közötti növekvő partnerséget, veszélyeztetik országaink és a szabad emberek biztonságát, békéjét és jólétét szerte a világon” – mondták.

„Hogy tartós kapcsolatainkra építhessünk, és kiemeljük Amerika Izraellel való szolidaritását, arra kérjük Önöket, hogy ossza meg velünk az izraeli kormány elképzelését a demokrácia védelméről, a terror elleni küzdelemről és az igazságos és tartós béke megteremtéséről a régióban.”

Nikki Haley: Oroszország hírszerzési információkkal segítette a Hamászt

Donald Trump lehetséges alelnöke szerint Irán, Kína és Oroszország is bűnrészes az október 7-én történtek miatt.