Nem vicc: palesztinbarát-csőcselék támadt egy Coca-Colát áruló kebabozóra

coca cola zero can on red table

Egy bradfordi kebabos tulajdonosának a sérüléseit a hírek szerint össze kellett varrni, miután az étterem személyzete és palesztinbarát tüntetők között verekedés tört ki, akik azt állították, hogy az üzletben „Coca-Colát árulnak”.

A támadásról készült felvételeken látszik, ahogy a kebabozó személyzete és a palesztin zászlókkal a kezükben lévő tüntetők hosszú botokkal próbálják egymást ütlegelni.

Mirban, a tulajdonos közeli barátja elmondta a Daily Mailnek, hogy a tüntetők azért gyűltek össze az üzlet előtt, hogy követeljék, hogy az ne áruljon többé Coca-Colát – amely az Izraelt bojkottálni kívánó BDS-aktivisták szerint támogatja „a palesztin földek illegális megszállását” azzal, hogy Júdea-Szamáriában (Ciszjordániában) üdítőital-gyárat üzemeltet.

A rendőrség közölte, hogy négy férfit tartóztattak le „többek között rongálás, testi sértés, garázdaság és támadó fegyver birtoklásának gyanújával”.

Oli London on Twitter: „Additional footage of the Muslim Pro-Palestinian group attacking a Kebab shop in Bradford, UK after the restaurant refused to stop selling Coca Cola. Coca Cola is one of the brands boycotted by anti-Israel groups. https://t.co/ryFiSXFnKL / Twitter”

Additional footage of the Muslim Pro-Palestinian group attacking a Kebab shop in Bradford, UK after the restaurant refused to stop selling Coca Cola. Coca Cola is one of the brands boycotted by anti-Israel groups. https://t.co/ryFiSXFnKL

Mirban a Feed the Lion halal food blognak elmondta, hogy a Salah’s két hónappal ezelőtt leállította a Coca-Cola termékek árusítását, hozzátéve, hogy a tüntetők – akik szerinte „túlnyomórészt muszlimok voltak – egy hangszóróba azt kiabálták, hogy az étterem „‘a pult alól árulja a kólát, és mi már többször figyelmeztettük őket”.

Mirban szerint a kebabbolt tulajdonosa, Salahudin Yusuf és bolt többi alkalmazottja „a palesztin ügy mellett áll”, és azt mondta, hogy azok a személyek, akik a kebabboltot célba vették abban a hitben, hogy Izraelt támogatják, „agyhalottak”.

„Mi a palesztin ügyért vagyunk. Minden ártatlan ember elleni támadást elítélünk. De mi tisztán egy üzlet vagyunk.

Az, hogy ezek az egyének és csoportok támadni kezdik ezeket az üzleteket, nem helyénvaló, és nem az iszlámból fakad” – mondta.

Mirban „gyáváknak” nevezte a tüntetőket, akik miatt a megsérült tulajdonosnak össze kellett varrni az ajkát.

Palesztinbarát csőcselék gyalázta meg a zsidó énekesnő szobrát

„A palesztin zászlót használták, hogy eltakarják az egyetlen zsidó szimbólumot rajta” – mesélte egy helyi vendéglős.