Az Amnesty International szerint háborús bűnnek számít a terroristák elleni harc

Az Amnesty International kijelentette, hogy mind Izrael, mind az Iszlám Dzsihád terrorcsoport ellen vizsgálatot kellene indítani „háborús bűnök” miatt – jelentette az i24NEWS.

A szervezet a május 9. és 13. közötti Pajzs és Nyíl hadműveletet kommentálta, amelynek során a gázai terroristák összesen 1469 rakétát lőttek ki Izrael felé (ebből 1139 rakéta jutott át izraeli területre), miközben az IDF az Iszlám Dzsihádhoz tartozó célpontokat támadott a Gázai övezetben.

A londoni székhelyű csoport azzal vádolta Izraelt, hogy a „szükségtelenül” végrehajtott izraeli csapások „a polgári lakosság elleni kollektív büntetés egy formáját” jelentik.

Egyúttal az Iszlám Dzsihád terrorcsoportokat is megvádolta az Izraelre irányuló „válogatás nélküli” rakétatűzzel, amelyet „szintén háborús bűnökként kellene kivizsgálni”.

„Izrael nyilvánvalóan aránytalan légicsapásokat is végrehajtott, amelyek palesztin civileket, köztük gyerekeket is megöltek és megsebesítettek”

– tette hozzá a közlemény az i24NEWS szerint, megjegyezve, hogy a „szándékosan aránytalan támadások indítása háborús bűncselekmény”.

Szintén tavaly az Amnesty International USA ügyvezető igazgatója, Paul O’Brien felháborodást keltett, miután azt mondta, hogy az amerikai zsidók nem akarják, hogy Izrael zsidó állam legyen.

O’Brien később bocsánatot kért, amiért azt állította, hogy az amerikai zsidók nevében beszél.

Ami sok, az sok! — Dzsihád apologéták az ENSZ szolgálatában

A nemzetközi sóhivatal újfent bebizonyította, hogy tökéletesen alkalmatlan feladata ellátására. Vélemény.