Amerikai indiánok nyitnának nagykövetséget Jeruzsálemben

man wearing headdress

Ezt nem láttuk jönni.

Joseph Riverwind, az Aravak Taino törzs vezetője és a törzsi nemzetek közötti békefőnök, valamint felesége, Dr. Laralyn Riverwind, aki a georgiai Keleti-Cseroki törzs nagykövete, évtizedek óta hidakat építenek Izrael és a zsidó nép felé. Miután évek óta amerikai őslakosokból álló delegációkat visznek Izraelbe, Riverwindék kifejezték vágyukat, hogy indián nagykövetséget nyissanak Jeruzsálemben.

A Riverwinds a The Media Line-nak elmondta, hogy a zsidó nép és Izrael története inspirálta őket – egy száműzött nép története, amely visszatért és letelepedett szülőföldjén.

„A zsidó nép, Júdea őslakosainak története reményt ad nekünk. Egy törzsi nép, amely képes volt hazatérni, a szent helyeihez, a kultúrájához, a hagyományaihoz, a nyelvéhez”

mondta Riverwind, aki hozzátette, hogy az antiszemitizmus elleni küzdelem az egyik fő céljuk, amikor többször is elviszik a küldötteket Izraelbe.

„Sajnos nagyon sok Izrael-ellenes propaganda éri el Amerikát, és ez lassan kezd eljutni az Egyesült Államok őslakos közösségeibe is” – tette hozzá.

„Arra vágyunk, hogy megismertessük az emberekkel Izrael és Júdea történelmét”

– mondta Riverwind, hangsúlyozva, hogy az ősi történelem tanítása nagyon fontos ahhoz, hogy az emberek megértsék a zsidók és Izrael földje közötti köteléket.

Az izraeli külügyminiszter szerint Jeruzsálembe költözhet a magyar nagykövetség

Eli Cohen Budapesten járva beszélt arról, hogy „Magyarország lehet az első európai uniós ország, amelyik nagykövetségét Jeruzsálembe költözteti”.