Izraelnek is lehet szurkolni a Eurovízió döntőjében

Noa Kirel a „Unicorn” című dalával bejutott az Eurovízió döntőjébe. A popénekesnő azt mondja, megtette a „maximumot, hogy büszkén képviselje az országát”.

Noa Kirel bejutott a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivál nagydöntőjébe, az „Unicorn” című dalával ugyanis elegendő szavazatot gyűjtött ahhoz, hogy kvalifikálja magát szombat esti megmérettetésre.

„Nincs ehhez fogható izgalom!” – mondta Kirel az eredményhirdetés után.

„Úgy éreztem, mintha mindannyian velem lennétek. Ígérem, mindent megteszek – és tényleg mindent -, hogy a nagy döntőben is boldoggá tegyem Izrael népét”.

„A tömeg annyi energiát adott nekünk, hogy a maximumot nyújtsuk, hogy büszkén képviseljük az országot” – mondta Kirel a fellépése után. „Mindent beleadtunk, és az érzés hihetetlen volt. Köszönöm mindenkinek, úgy érzem, mintha velem lennétek”.

Kirel néhány órával azután lépett színpadra, hogy Izrael katonai műveletet indított a Gázai övezetben a palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezet ellen, ami egyesek szerint negatívan befolyásolhatja az esélyeit, tekintve, hogy a versenyen a szavazások rendszerint átpolitizáltak.

A verseny előtt ezért Kirel nyilatkozatot adott ki.

„A biztonság a legfontosabb dolog jelenleg, és remélem, hogy a verseny felvidítja Izrael polgárait. A szívem velük van, és mindent meg fogok tenni, hogy Izrael népe büszke legyen rám”

– üzente.

A fogadóirodák azt jósolják, hogy Kirel idén a 7. helyen fog végezni, ami a legjobb szereplés lenne Izrael számára azóta, hogy Netta Barzilai 2018-ban nyert a „Toy” című dallal.

Sajátos módon üzent az antiszemita Kanye Westnek a népszerű izraeli popsztár

Noa Kirel olyan képet posztolt magáról, amelyet biztosan nem tesz zsebre a rapper.