Jamie Lee Curtis kapta a legjobb női-mellékszereplő díját az Oscaron

A Minden, mindenhol, mindenkor kapta a legjobb film díját vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban a 95. Oscar-díjátadó gálán.

A film, amely megkapta a legjobb vágásért járó díjat is, a négy színészi kategória Oscarjai közül is begyűjtött hármat: Michelle Yeoh a legjobb színésznő, Ke Huy Quan a legjobb férfi mellékszereplő, Jamie Lee Curtis pedig a legjobb női mellékszereplő lett.

Lee Curtis megható beszédet mondott, amelyben megköszönte a zsáner-rajongóknak, akik követték a karrierjét, valamint szüleinek Tony Curtisnek és Janet Leigh-nek.

A malajziai Yeoh az első ázsiai, aki a legjobb színésznő kategóriában díjazott lett. Mint számosan a gála színpadára lépők közül, ő is arra biztatott mindenkit a saját példájával, hogy ne adja föl álmait. A 60 éves színésznő a közönség ovációja közepette hozzátette: „hölgyeim, ne hagyják, hogy bárki is azt mondja, már túl vannak a fénykorukon”.

A Vietnamból származó, gyermekszínészként indult, aztán a filmiparból húsz évre eltűnt, 51 éves Quan az Oscar-szobrot megcsókolva felidézte, hogy története egy hajón kezdődött, megérkezése után egy évig élt menekülttáborban, és végül eljutott Hollywood legnagyobb színpadára. „Ez az amerikai álom” – lelkendezett.

Minden, mindehol, mindenkor – Szinkronos előzetes (16)

Minden, mindehol, mindenkor – Bemutató dátuma: 2022. április 21. #MindenMindenholMindenkor #mozistar

A legjobb színész Oscar-szobrát A bálnában nyújtott alakításáért a meghatott Brendan Fraser vette át. „Harminc éve kezdtem a pályámat, de a dolgok nem mentek könnyen” – mesélte, megköszönve az elismerést. Hozzátette: úgy gondolja, hogy filmje a szívekben és a gondolkodásban is változást hozhat, ami jó érzéssel tölti el.

A kilenc Oscarra jelölt Nyugaton a helyzet változatlan című, Erich Maria Remarque regénye nyomán forgatott háborúellenes német dráma négy szobrot kapott a gálán. Az Edward Berger rendezésében forgatott Netflix-alkotás elnyerte a legjobb nemzetközi film Oscarját, operatőre,

Fotó: MTI/EPA/Caroline Brahman

Miért ment Jamie Lee Curtis Mátészalkára?

Vasárnap Mátészalkára látogatott Jamie Lee Curtis színésznő, Tony Curtis lánya.