Izraeli orvosok készítik fel a németeket egy esetleges orosz rakétatámadásra

A német kormány az izraeli Sheba Medical Centerhez fordult támogatást kérve, mivel egyre nagyobb a félelem, hogy az ukrajnai háború Európa más részeire is átterjed.

Egy izraeli orvosi küldöttség nemrég Németországba látogatott, hogy kiképezze az egyik berlini kórház személyzetét arra, hogyan kell háborús időkben, különösen rakétatámadások idején tovább működni.

A német kormány felkereste a Sheba Tel-HaShomer Orvosi Központot, hogy kérjen ilyen képzést, mivel egyre nagyobb a félelem attól, hogy az ukrajnai háború Európa más részeire is átterjed.

A szimulációk között szerepelt egy lehetséges támadás Kalinyingrádból, a balti államokkal határos orosz exklávéból. Elemzők becslése szerint a Litvánia és Lengyelország között fekvő kikötővárosban elhelyezett ballisztikus rakéták akár öt és fél perc alatt elérhetik Németországot.

Dr. Joel Har-Even, a Sheba nemzetközi részlegének igazgatója, a küldöttség vezetője elmondta, hogy a német kórházi infrastruktúra felkészületlen egy ilyen konfliktusra, mivel Németország „már 80 éve nem szembesült biztonsági fenyegetéssel”.

„A helyi önkormányzat nagyon aggódik az ukrajnai háború eszkalálódásának lehetősége miatt”

– mondta.

Lendületben a német hadiipar: harckocsigyárat építene Ukrajnában a Rheinmetall

A Magyarországon is rengetet beruházó vállalat Ukrajnában terjeszkedne.