Németország izraeli drónokkal védené magát az oroszok akcióitól

Miután Moszkva megkezdte ukrajnai invázióját, Berlin engedélyezte a drónjai izraeli gyártmányú rakétákkal való felfegyverzését.

Németország hamarosan izraeli gyártmányú drónokat vethet be, hogy fokozza az ország kritikus infrastruktúrájának védelmét az esetleges orosz támadások ellen, valamint hogy szemmel tartsa Moszkva haditengerészeti flottáját – jelentette vasárnap a Globes.

Berlin 2016-ban hosszú távú megállapodást kötött Jeruzsálemmel öt, az Israel Aerospace Industries által gyártott Heron-TP bérléséről, a jelentés szerint közel 1 milliárd dollárért. Hozzátették, hogy a német légierő pilótáinak tucatjait az elmúlt két évben az izraeli légierő Tel Nof-i bázisán képezték ki ennek érdekében.

Miután Oroszország februárban megtámadta Ukrajnát, a német parlament engedélyezte a drónok izraeli gyártmányú rakétákkal való felfegyverzését.

A Globes szerint Németország egyre inkább aggódik amiatt, hogy Moszkva célba veheti az európai polgári infrastruktúrát, különösen miután a múlt hónapban robbanások érték az Északi Áramlat gázvezetéket.

A német kormány és a hadsereg állítólag már lehetővé tette a drónok német területen történő alkalmazásának megkezdését, bár bizonyos jogi akadályok még fennállnak.

Németország 140 Heron harci drónt rendelne Izraeltől

Többéves vita után a védelmi bizottság jóváhagyta 140 Heron TP fegyveres drón beszerzését Izraeltől.