Netanjahu: Egyesíteni kell a jobboldalt, hogy ne folytatódhasson a Lapid-kormány

Benjamin Netanjahu ellenzéki vezető először reagált nyilvánosan arra a felvételre, amelyen koalíciós partnere, Bezalel Szmotrics „hazugnak” és „bajkeverőnek” nevezte a Likud párt vezetőjét.

Nyilatkozatában Netanjahu azt mondja, hogy megbocsátja Szmotrics „rágalmazó” szavait, de kerüli, hogy közvetlenül kommentálja Szmotrics vádaskodásának tartalmát.

Szmotrics megjegyzéseiben, amelyek állítólag egy tavalyi beszélgetés során hangzottak el, az hallható, hogy Netanjahu a tavalyi választások után „kétségbeesetten akart” szövetségre lépni az iszlamista Raam párttal, és hogy a volt miniszterelnök „hazudik”, amiért ezt tagadja.

Netanjahu a továbbiakban a Raamnak a jelenlegi koalícióba való bevonását a kormány elleni választási kampányának központi elemévé tette, mondván, hogy ez egy illegitim koalíciós partner.

Szmotrics, aki a Vallásos Cionizmus pártot vezeti, ezenfelül „bajkeverőnek” nevezte Netanjahut, és azt mondta, hogy büntetőperében még bűnösnek is találhatják.

Netanjahu azonban mindezt félresöpörte nyilatkozatában, és azt mondta, hogy „véget kell vetnünk a baráti tűznek, és az egész jobboldalt egyesítenünk kell, hogy megakadályozzuk a Lapid-Abbász-kormány folytatását, amely veszélyezteti Izrael jövőjét”.

Jelentősen megnőtt Netanjahu esélye a visszatérésre

Miután a pártlisták benyújtásának utolsó órájában szétesett az arab pártok Közös Listája.