Orosz állami TV: Ukrajna legyőzése után be kell darálni a NATO hadigépezetét is

A Kreml propagandistái a héten újra arról beszéltek, hogy az ukrajnai háború hamarosan közvetlen konfliktusba torkollik a NATO-val, amely katonai segélyekkel látja el Ukrajnát.

Az orosz állami televízió műsorvezetője, Vlagyimir Szolovjov legújabb eszmefuttatása az Oroszország 1 című műsorban volt, ahol egy panelbeszélgetés alkalmával kijelentette, hogy Oroszország arra készül, hogy „bedarálja a NATO állampolgárait” a „Európa és a világ elleni háborúja” részeként, miután legyőzte Ukrajnát.

Az erről készült videót Julia Davis Oroszország-szakértő és a Kreml dezinformációját nyomon követő Russian Media Monitor alapítója tette közzé a Twitteren.

„Úgy vélem, a különleges katonai művelet új szakaszba lép. Az ukránok önmagukban már nem elegendőek.

Most már arról van szó, hogy a NATO-országok de facto saját fegyvereket szállítanak [Ukrajnának]. Azt fogjuk látni, hogy nemcsak a NATO fegyverei vonódnak be ebbe, hanem a kezelőik is, de facto, elkezdünk háborúzni a NATO-országok ellen”

– mondta Szolovjov.

Julia Davis on Twitter: „Meanwhile on Russian state TV: host Vladimir Solovyov threatens Europe and all NATO countries, asking whether they will have enough weapons and people to defend themselves once Russia’s „special operation” in Ukraine comes to an end. Solovyov adds: „There will be no mercy.” pic.twitter.com/fCN3vfZy4N / Twitter”

Meanwhile on Russian state TV: host Vladimir Solovyov threatens Europe and all NATO countries, asking whether they will have enough weapons and people to defend themselves once Russia’s „special operation” in Ukraine comes to an end. Solovyov adds: „There will be no mercy.” pic.twitter.com/fCN3vfZy4N

„A NATO hadigépezetét, valamint a NATO-országok állampolgárait is bedaráljuk, amikor ez a művelet befejeződik.

A NATO-nak fel kell majd tennie magának a kérdést: ‘rendelkezésünkre áll-e az, amire szükségünk van ahhoz, hogy megvédjük magunkat? Megvannak-e az embereink ahhoz, hogy megvédjük magunkat?'”

– folytatta Szolovjov.

„És nem lesz kegyelem. Nem lesz kegyelem”

– tette hozzá.

„Nem csak Ukrajnát kell majd nácitlanítani,

az Európa és a világ elleni háború egyre konkrétabb körvonalakat ölt, ami azt jelenti, hogy másképp kell majd cselekednünk, és sokkal keményebben kell fellépnünk”

– mondta az orosz állami televízió műsorvezetője.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Az ukrajnai háború megváltoztatja Európa hozzáállását a védelemhez?

Izrael példaképpé válhat néhány európai ország számára – véli Ofer Shelach az izraeli Nemzetbiztonsági Tanulmányok Intézetének vezető munkatársa,