Részben mesterséges intelligenciával írt beszédet mondott az izraeli elnök

Jichák Herzog a Tel-Avivban megrendezett Cybertech konferencián beszélt, izraeli kiber- és hi-tech ipar eredményeit méltatva. Az izraeli elnök beszédjében jelezte, hogy azt részben a ChatGPT írta.

Herzog elmondta, hogy beszédének nyitó-, mind a záró bekezdéseit a ChatGPT írta, jelezve, hogy ezzel akarja demonstrálni az izraeli kiber- és hi-tech iparágak elképesztő eredményeit.

Azt mondta: „Igazán büszke vagyok arra, hogy egy olyan ország elnöke lehetek, amely az innovatív hi-tech ipar központja. Izrael folyamatosan a technológiai fejlődés élvonalában van, a kiberbiztonság, az AI (mesterséges intelligencia) és a big data területén elért eredményei” óriásiak.

„A kiberbiztonsági technológia fejlesztésétől kezdve a sikeres startupokig” Izrael „jelentős hatást gyakorol a globális színtéren”

– mondta Herzog.

Herzog szerint

„a gépek nemcsak olyan feladatokat vesznek át, amelyeket egykor csak az emberek tudtak elvégezni, hanem olyanokat is, amelyekről az emberek álmodni sem mertek, hogy nélkülük elvégezhetők – a képzelet és a lehetőségek határait feszegetve”.

Ezután azt mondta,

„soha nem szabad elfelejtenünk az emberi szellemet – egyetlen számítógép sem… helyettesítheti az emberi DNS-t. A hardver és a szoftver nem helyettesítheti az emberi akaratot”.

Úgy fogalmazott, hogy „a végső kihívás az, hogy a horizontra, ugyanakkor embertársainkra is figyeljünk”.

Izraeli tudósok felfedezése lassíthatja az öregedést

A Ben-Gurion Egyetem kutatói egy nemzetközi kutatócsoporttal együtt fedezték fel a fontos fehérjét.