Megfosztják izraeli állampolgárságuktól a palesztin terroristákat

A Knesszet szerda délután elfogadta azt a törvényt, amely megfosztja izraeli állampolgárságuktól azokat az elítélt terroristákat, akik a Palesztin Hatóságtól kapnak fizetést.

A jogszabály széleskörű kétpárti támogatást kapott, és 94 igen szavazattal fogadták el harmadik olvasatban. A törvényjavaslat ellen 10 képviselő szavazott.

Az új törvény lehetővé teszi a belügyminiszternek, hogy visszavonja azon izraeli arabok állampolgárságát, akik a Palesztin Hatóságtól kapnak fizetést, miután izraeli állampolgárok vagy a biztonsági erők ellen terrortámadást követtek el.

A terroristát vagy a Palesztin Hatósághoz tartozó Júdea és Szamariába, vagy a Hamász által uralt Gázai övezetbe toloncolnák.

A törvény megfogalmazása szerint a Palesztin Hatóság terroristáknak történő kifizetései kapcsolatot teremtenek a Palesztin Hatóság és a terrorista között, ami lehetővé teszi, hogy a terroristákat a Palesztin Hatósághoz deportálják.

A belügyminiszternek 14 napja lesz arra, hogy döntsön a terrorista állampolgárságának visszavonásáról és kitoloncolásáról.

Ofir Katz Likud párti képviselő a törvényjavaslat egyik kezdeményezője a szavazás előtt elmondta: „A kiontott vér, az ebből fakadó hatalmas fájdalom állandóan elkísér, és szívből érzem, hogy az ilyen törvények az igazi küldetésünk, mint közjogi képviselők az izraeli Knesszetben”.

Izrael-ellenes indítványt kezdeményez az ENSZ BT-ben a Palesztin Hatóság

A júdea-szamáriai lakások lakások legalizálását nehezményezik.