Netanjahu fia Budapesten: a „sorosozás” nem antiszemitizmus

A „sorosozás” nem antiszemitizmus – jelentette ki Jair Netanjahu kolumnista, rádiós műsorvezető, izraeli politikai influenszer a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának második napján, csütörtökön Budapesten.

A panelbeszélgetésen szóba került, hogy Magyarországot antiszemitának minősítették a Soros Györgyöt az illegális migrációval kapcsolatba hozó plakátok miatt. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök fia erre reagálva fogalmazott úgy, hogy a „sorosozás” nem antiszemitizmus, mert Soros György nagyon komoly károkat okoz „az egyedüli zsidó államnak”.

Például azzal, hogy olyan zsidóellenes, anticionista és palesztinpárti NGO-kat finanszíroz, amelyek az izraeli társadalmat belülről bontják meg.

Jair Netanjahu a pénz és média kapcsolatáról rendezett panelbeszélgetésen kifejtette: a nyugati világban, „különösen Izraelben” baloldali médiatúlsúly tapasztalható, miközben például a zsidó állam lakosainak jelentős része konzervatív, így van igény a jobboldali tartalmakra.

Jair Netanjahu saját karrierjének állomásait is megemlítve úgy fogalmazott, hogy a baloldal „nagyon kegyetlen” tud lenni, ha valaki konzervatívként hangoztatja a nézeteit, ugyanis akkor démonizálják. Hozzátette: stabil alapokon áll a véleménye, amelyet őszintén megosztott olvasóival, hallgatóival, így egyre több követője lett. Véleménye szerint ugyanakkor a közösségi média sem teljesen demokratikus, mivel kevés tulajdonos kezében vannak a legnagyobb ilyen platformok. Azt mondta, hogy a „legradikálisabb, legőrültebb” baloldali gondolatok – köztük, hogy az országoknak nincs szükségük határokra – mainstream vélekedéssé válnak, miközben a többség által képviselt, ezzel ellentétes gondolatokat szélsőségesnek minősítik.

Álláspontja szerint 2023-ban a bal- és jobboldaliság nem a szocializmusról és a kapitalizmusról szól, hanem sokkal inkább az egyes országokban egymáshoz kapcsolódó globális elitről és a helyi hétköznapi emberekről, munkásokról, akik a saját országuk érdekeit képviselik.

„A jobboldal a tényleges demokráciát képviseli”

– hangoztatta Jair Netanjahu.

Jair Netanjahu Budapesten: Soros „éjjel-nappal” Izrael lerombolásán dolgozik

Benjámin Netanjahu fia a XXI. Század Intézet meghívására érkezett a magyar fővárosba, ahol az általuk szervezett Izrael és a választások című rendezvényen tartott előadást.