Mark Zuckerberg hamarosan amnesztiát adhat Trumpnak

A hírek szerint hamarosan döntés születik arról, hogy Trump visszatérhet-e a Facebookra és az Instagramra. Trumpot a „Capitoliumban történt zavargásra való felbujtás” miatt tiltották ki még 2021-ban.

A Meta, a Facebook és az Instagram közösségi médiaóriások anyavállalata egy vasárnapi hír szerint még ebben a hónapban bejelenti, hogy engedélyezi-e Donald Trump volt amerikai elnök visszatérését a hálózatokra.

A Financial Times az ügyben érintett forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy

a vállalat a kérdéssel foglalkozó munkacsoportot hozott létre, amely közpolitikai, kommunikációs és tartalompolitikai munkatársakból áll.

A Meta globális ügyekért felelős elnöke, Nick Clegg nem kívánta kommentálni a hírt, de a Council for Foreign Relations októberi konferenciáján azt mondta, hogy a magáncégeknek „nagy körültekintéssel kell eljárniuk, amikor arra törekszenek, hogy alapvetően elhallgattassák a politikai hangokat”.

Trump egy konzervatív CNN-t szeretne, ahol csak ő szerepel

Nem várt fordulat a volt elnök és a CNN viharos kapcsolatában.

Korábban a Facebook, a Twitter, az Instagram és számos meghatározó közösségi médiaplatform tiltotta ki Trumpot, amiért szerepet játszott az amerikai Capitoliumot 2021. január 6-án megrohamozó tömeg felbujtásában.

Novemberben a Twitter új tulajdonosa, Elon Musk visszaállította Trump fiókját, Trump azonban azóta még nem tweetelt, és

nem világos, hogy visszatérne-e a Facebookra és az Instagramra, ha lehetőséget kapna rá.

A volt elnök tavaly elindította saját közösségi oldalát, a Truth Social-t, amelyet a támogatóival való kapcsolattartás módjaként használ, és ahol továbbra is 2020-as választási csalással kapcsolatos összeesküvésekkel házal.

Elon Musk elárulta, hogy kit látna szívesen a következő amerikai elnöknek

Arról kérdezték a világ leggazdagabb emberét, hogy kit támogatna 2024-ben.