Izrael-ellenes német püspököt bíztak meg az antiszemitizmus elleni küzdelemmel

A zsidógyűlölet elleni küzdelemre nemrég kinevezett korábbi német püspök 2017-ben olyan prédikációt tartott, amelyben kijelentette, hogy a vitatott területek izraeli „megszállása” „deformálja a lelkeket”.

„A Lutheránus Világszövetség tagjaival novemberben Izrael-Palesztinába tett találkozói utazáson megtapasztalhattuk, hogy a megszállás ideje hogyan nehezedik az emberekre, hogyan deformálja a lelkeket, hogyan korlátozza a szabadságot; hogyan degradálja a határellenőrzés az embereket, és hogyan szül mindez új erőszakot” – mondta anno Gerhard Ulrich püspök.

Ulrichot októberben nevezték ki az antiszemitizmus elleni küzdelem biztosává az északnémet Schleswig-Holstein tartományban.

A Domradio katolikus hírügynökségnek adott interjújában ugyanebben az évben Ulrich az izraeli biztonsági határzárat is támadta, és a berlini falhoz hasonlította.

„Itt egy olyan falat látunk, amely lényegesen magasabb, mint a berlini fal, és tudjuk, hogy a falak soha nem hoznak békét. Hebronban az volt a benyomásunk, hogy ott inkább terrort termelnek, mintsem legyőznék”

– mondta.

„A hazájukért igazságosan harcoló zsidó emberekre úgy célozgatni, hogy ez a harc erkölcsileg visszataszító, éppen arra az antiszemitizmusra emlékeztet, amely ellen ennek a püspöknek az a feladata, hogy harcoljon” – nyilatkozta a JNS-nek Yishai Fleisher rabbi, a hebroni zsidó közösség szóvivője.

A Simon Wiesenthal Központtól Abraham Cooper rabbi a JNS-nek pedig úgy fogalmazott, hogy

„ilyen barátok mellett, mint Gerhard Ulrich püspök a német zsidóságnak és Izrael államnak nincs is szüksége ellenségre”.

Dr. Blume esete az antiszemitizmussal

A német antiszemitizmus megbízottak intézménye állítólag a német zsidók védelmét szolgálja. A valóságban a megbízottak az állam mindenkori politikájának kiszolgálói.