Angelina Jolie „szégyelli”, ahogy Biden kezeli a kivonulást

Angelina Jolie színésznő múlt héten csatlakozott az Instagramhoz, első posztjában rögtön kritizálta Joe Biden elnököt Afganisztánnal kapcsolatban – írja a The Daily Wire.

Az Oscar-díjas színésznő az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különmegbízottja is, és elmondta, hogy azért regisztrált a platformra, hogy „azok hangja legyen szerte a világon, akik az alapvető emberi jogaikért küzdenek”.

Instagram posztjában csalódottságának adott hangot azzal kapcsolatban, ahogyan a Biden-kormányzat kezelte a csapatkivonást, mondván:

„Visszataszító azt látni, ahogy az afgánok ismét elvándorolnak az országukon eluralkodó félelem és bizonytalanság miatt. Ennyi időt és pénzt költeni, vért ontani és életeket elveszíteni, hogy aztán idáig jussunk, szinte felfoghatatlan kudarc.”

– írta.

„Évtizedek óta látni, hogy az afgán menekülteket – akik a világ legtehetségesebb emberei közé tartoznak – teherként kezelik. Tudva, hogy ha lennének eszközeik, mennyi mindent megtennének magukért. És találkozni annyi nővel és lánnyal, akik nemcsak akarták az oktatást, hanem harcoltak is érte. Mint mások, akik elkötelezettek az ügy iránt, én sem fogok elfordulni …”

Jolie megosztott egy levelet is egy afgán tinédzsertől, aki elmondta, hogy mielőtt a tálibok újra átvették volna az irányítást a régiója felett, ő el tudott menni iskolába és dolgozni is. Azonban a jelenlegi helyzetben az afgán nők úgy gondolják, hogy „minden álmuk véget ért”.

A lány azt is mondta, hogy „nincsenek jogaink, mindannyiunk élete sötét, mindannyian elvesztettük a szabadságunkat, és újra be vagyunk zárva”.

Jolie a továbbiakban megosztotta, hogy amerikaiként „szégyelli a távozásunk módját”, és azt állította, hogy ez az Egyesült Államokat a világ szemében lealacsonyította.

„Szövetségeseink jogosan dühösek, hogy az Egyesült Államokat hibáztatják az elhamarkodott, egyoldalú kivonulásért, amely elszalasztotta a lehetőséget bármilyen összehangolt tervre, hogy megőrizzük az országban elért eredmények egy részét”

– mondta.

„Néhány kiszolgáltatott ember evakuálása és pár afgán menekült befogadása és letelepítése – bármennyire is fontos mindkét lépés – nem fogja megoldani a problémát. Ez csak a kezdete annak, amit tennünk kell, ha nem akarjuk, hogy az Afganisztánban eltöltött hosszú évek erőfeszítései és áldozatai kárba vesszenek”.

Ben Shapiro: Kezdődhet az impeachment eljárás Biden ellen

“ Semmi nem volt ebből elkerülhetetlen. Semmi nem volt ebből tervszerű. Biden elnök a felelős mindezért.”