Oszama bin Laden arra számított, hogy Biden elnöksége válságba sodorja Amerikát

Az Al-Kaida egykori vezére kifejezetten kérte embereit, hogy ne lőjék le Joe Biden akkori alelnök repülőgépét – írja a Mandiner.

Egy amerikai sajtóban előkerült levél szerint Oszama bin Laden, az Al-Kaida korábbi vezetője arra utasítja terrorhálózatának tagjait, hogy ne öljék meg Joe Biden akkori alelnököt, helyette inkább Barack Obama elnököt vegyék célba, akinek halála esetén az új elnök, Joe Biden, krízisbe vezetheti Amerikát – írta meg a New York Post cikkére hivatkozva a portfolio.hu, melyet a Mandiner szemlézett.

A lap szerint bin Laden levelezését azután szerezte meg az amerikai hírszerzés, hogy 2011 májusában megölték Pakisztánban egy különleges műveleti egység bevetésével.

Oszama bin Laden szerint Biden teljesen felkészületlen az elnökségre

A levelek nagy része nyilvánosan elérhető a West Point katonai akadémia terrorellenes központjának archívumában. Az egyik 2010-es írásban

Oszama bin Laden instrukciókat ad terrorista-hálózatának az amerikai vezetők likvidálására.

A levélben Oszama bin Laden arra utasítja embereit, hogy hozzanak létre két olyan csoportot, amelyek kifigyelik és „célba veszik” azokat a repülőket, melyeken Barack Obama, az Egyesült Államok akkori elnöke Afganisztánba látogathat, illetve azokat a gépeket is, melyeket David Petraeus, a CIA vezetője használhat. Emellett

kifejezetten kérte embereit, hogy ne lőjék le Joe Biden akkori alelnök repülőgépét.

Azért kell ezekre a gépekre koncentrálni, mert Obama a hitetlenség vezetője és a megölése után automatikusan Joe Biden lesz az elnök. Biden teljesen felkészületlen az elnökségre, ez pedig krízisbe sodorja az Egyesült Államokat – idéz a lap Oszama bin Laden írásából.