Agyonlőtték az izraeli oktatási miniszter arab főtanácsadóját

Agyonlőtték Szahar Iszmailt, Jafit Sasa-Biton oktatási miniszter arab kisebbséggel kapcsolatos ügyeinek főtanácsadóját, az Új Remény párt országos listájának 17. helyezettjét Izraelben – írja a Mandiner.

A Karmiel melletti Rámá faluba, Iszmail otthonához kiérkező mentők csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az ismeretlen tettes háza közelében, az utcán lőtte le gépfegyverrel az ismert arab közszereplőt, aki korábban a jobboldali Likud pártban, majd Gideon Szaárral együtt távozva az Új Reményben politizált.

Az 50 éves politikust felesége és hatéves kisfia gyászolja.

A rendőrség vizsgálatot indított a gyilkosság ügyében. 2021 eleje óta 74 embert gyilkoltak meg az arab kisebbség körében Izraelben. Sasa-Biton oktatási miniszterasszony hivatala közleményt adott ki, amely szerint a tárca vezetője megdöbbenéssel fogadta a gyilkosság hírét, és folyamatosan kapcsolatban áll Szahar Iszmail közvetlen családjával.

A cikk folytatása itt olvasható.

Az izraeliek 52%-a Netanjahut szeretné miniszterelnöknek

Egy friss felmérés szerint 12% akarja, hogy Naftali Bennett maradjon a kormányfő, és jelenlegi állás szerint az Új Remény be se jutna a Knesszetbe.