Licit indult egy Benedek Tibor által szignózott vízilabdára Zsombi érdekében

Már 240 ezer forintnál jár a licit arra a vízilabdára, amit a tavaly elhunyt ikon, a sokszoros olimpiai- és világbajnok Benedek Tibor dedikált, és amit tulajdonosa jótékony célra, az SMA-s kazincbarcikai kisfiú, Zsombor támogatására ajánlott föl – írja a 444.

Az ezer forintról indult licit még január 4-ig tart, a Zsombor gyógyulását támogató alapítvány addig várja a felajánlásokat a labdáért.

A posztra időközben a magyar férfi vízilabda válogatott is felfigyelt.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Zsomborról egy korábbi cikkben lehet olvasni: e szerint a kisfiú a gerincvelői izomsorvadás I-es típusában szenved.

Ő a negyedik magyar kisfiú, akinek a világ legdrágább gyógyszerére, a 700 millió forintba kerülő Zolgensmára gyűjtenek.

Édesanyja, Burinda-Szűcs Szabina a Blikk-nek adott interjúban mesélt megpróbáltatásaikról, illetve a nemrégiben elindult gyűjtésről.

„Zsombi tünetei körülbelül 4-5 hónapos kora körül jelentkeztek. A mozgása fokozatosan épült le, de mivel szívbetegséggel született, így azt gondoltuk, ez okozza” – mesélte édesanyja.

„Mindössze 5 hónapos volt, amikor a szívműtétje megtörtént, nem sokkal azután pedig kiderült, hogy SMA-s. Nehezen tértünk magunkhoz a sokkból, hiszen alig voltunk túl az első nagy megpróbáltatáson, már jött is a következő. Mindenhol azt olvastam, kezelés nélkül még a kétéves kort sem éli meg, ebbe belegondolni is szörnyű volt. A szíve miatt nem kezdhettük el azonnal a terápiákat, tornákat, ezek viszont ebben a korban is kulcsfontosságúak a fejlődésében.”

A dedikált labdára ma estig lehet licitálni.

Benedek Tibort választották az elmúlt évtizedek legjobb vízilabdázójának

A júniusban elhunyt sportoló több mint ötvenezer közönségszavazat alapján érdemelte ki az újabb rangos elismerést.