Antiszemita palesztinnal szervez közös muszlim-zsidó imaestet a Mazsihisz rabbija

A Hunyadi téri zsinagóga közösségi média-oldalán szereplő rendezvény szerint „ábrahámi vallások imaestjét” szervezik 2020 januárjában, azonban Fináli Gábor mazsihiszes rabbi mellett a szervezők között szerepel Basil Hararah magyarországi palesztin is.

Az esemény cikkünk írásakor a következő személyeket adta meg szervezőkként (a korábban is anticionista botrányokba keveredő Fináli itt „Gabriel Finali” néven szerepel):

A 2020. január 16-i esemény oldala. Fotó: Facebook

Hararah már 2016-ban kisebb botrányt okozott, amikor egy budapesti tüntetés során, melyen a résztvevők a menekültek befogadása mellett szólaltak fel, a színpadra fellépve (az ATV felvételén 1 óra 13. perctől)

palesztinok céltalan lemészárlásával vádolta Izrael államot.

Az eseményen elszavalták Mahmoud Darwish palesztin költő egy versét is: a költő arról ismert, hogy egyik versében arról fantáziál, hogy „a bitorlók (értsd: az izraeliek) húsa lesz ételem”. Hararah-t Schilling Árpád konferálta fel a felvételen.

Hararah tevékenysége a Tett és Védelem Alapítvány 2018 áprilisi jelentésébe is bekerült (6. oldal), mint antiszemita tartalmakat posztoló személy.

Hararah egyébként egy időben a CEU alkalmazottja is volt (erről screenshotot őrzött meg a 888.hu 2018 áprilisi cikke, a hírt az egyetem akkor nem cáfolta).

Cikkünk írásakor Hararah közösségi média-oldalán a következő profilkép is elérhető volt:

Hararah profilképe 2019 februárjából. Fotó: Facebook

A fotó Izrael Eurovíziós Dalfesztivál-szervezésének bojkottjára buzdít, apartheiddel és gyermekek mészárlásával vádolva a zsidó államot.

Ezek mind ismert antiszemita toposzok.